A mai már csak ilyen bulváros nap: délelőtt egy Xbox miatt kirobbant, gyilkosságba torkollott vitáról adtunk hírt, most, este pedig egy japán fickóról lesz szó, aki arra kényszerítette nevelt fiát, hogy az napi 2-3 órát játsszon a GTA 4-gyel. Ezen felül persze verbálisan bántalmazta is, "gyökérnek" és "hülyének" nevezve -- szigorúan akkor, ha az általános iskolás, mindössze kilencéves kisfiú édesanyja nem volt a közelben.

A kiotói rendőrség azért tartóztatta le a 28 éves, ápolóként dolgozó Kavabata Maaszát, mert a férfi arra kényszerítette 32 éves felesége előző házasságából származó gyermekét, hogy az 2-3 héten át, napi 2-3 órát töltsön az abszolút nem neki való GTA 4 előtt. Idővel a kisfiún betegség tünetei jelentkeztek, fejfájásra és hányingerre panaszkodot, amikről az orvosok megállapították, hogy folyamatos lelki terror eredményei. A felháborodott asszony feljelentette férjét, akit helyi idő szerint ma hajnalban letartóztatott a rendőrség.

S hogy ebből mi a tanulság? Nos, mindössze annyi, hogy akármennyit szidj egy gyermeket, senkit sem fog érdekelni, de ha egy 18+-os játékot adsz a kezébe, mindenki megőrül. A külföldi sajtótermékek csak elenyésző része vette át a japán forrásokban emlegetett szóbeli bántalmazást, a többi az amúgy is sátántól eredő GTA 4-re koncentrált, sőt, sokan rögtön a játékot találták felelősnek, és nem az idióta nevelőapát. Ez persze valahol érthető: a Rockstar Games játékát eddig is sok támadás érte, legutóbb nyáron hallottunk egy történetet egy nyolcéves fiúról, aki az okosok szerint a GTA 4 miatt ölte meg a nagymamáját.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!