Sok játékosnak megfordult már a fejében, hogy filmet kellene készíteni a Half-Life alapján, hiszen ami a monitoron működött, miért ne lehetne jó a nagy vásznon is. Erre az egyszerű logikára persze ma már van számtalan ellenpéldánk, de annak idején a Sony Pictures és a Dreamworks komolyan úgy gondolta, hogy ez egy jó ötlet, s megkíséreltek egy Half-Life-filmet tető alá hozni.

A Generation Xbox című könyv egyik fejezetéből kiderült, hogy évekkel korábban egészen komoly tárgyalások folytak a Sony Pictures, a Dreamworks és a Valve között egy esetleges Half-Life mozifilmről -- az egyik tárgyaláson még maga Steven Spielberg is jelen volt, ami elkápráztatta a Valve embereit.

A projektből azonban több megbeszélés után sem lett semmi, ugyanis a feltételek nem nyerték el a készítők tetszését. A Valve elsősorban kevesellte a számukra felajánlott részesedést, nem tetszett nekik az esetleges folytatások ötlete, illetve nem tudtak megegyezni a forgatás ütemtervét illetően sem.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Half-Life -- Megjelenés: 1998. november 20. -- Gépigény: CPU: 1 magos / 500 MHz, RAM: 96 MB, VGA: 3D / 16 MB, HDD: 393 MB