Total War: Warhammer, Warhammer: The End Times - Vermintide, Battlefleet Gothic: Armada, Warhammer 40K: Dark Nexus Arena -- csak néhány a közeljövőben esedékes Warhammer játékokból, a felhozatal pedig most egy újabb taggal bővült. Ez nem más, mint a Man O’ War: Corsair, amely az Evil Twin Artworks (Victory At Sea) műhelyében készül.

A játék a Warhammer-franchise kevésbé ismert vadhajtását, a Man O’ Wart veszi alapnak, amelyben tengerre szállva, hajócsatákban vehetünk majd részt a Captain of the Empire vagy a Champion of Chaos szerepében, személyesen irányítva a flottánkat. A kalandjaink helyszíne a Great Western Ocean névre keresztelt víztömeg lesz, ahol küzdelmek sokaságában vehetünk részt, de mivel a terület nyitott, a felfedezésnek is jut hely -- 50 kikötőt találhatunk meg, ahol a zsákmányunkat becserélve fejleszthetjük hajóinkat.

A Man O’ War: Corsair változatos hajtótípusokkal és egységekkel vár. A fedélzeten például orkok, elfek és törpök is megfordulhatnak, és embereink nem csak ágyúkat kezelnek ám, ugyanis varázslók is elkísérhetnek minket, akik mágiájukkal besegíthetnek, sőt griffonokat is bevethetünk, amik a levegőből támadhatnak -- az ellenséges hajókon kívül (ezekre át lehet szállni, ha szeretnénk), tengeri szörnyek is vannak, így nem árt óvatosnak lenni, és felkészülni mindenre.

A játék a tervek szerint valamikor 2016-ban fog megjelenni, kizárólag PC-re. Íme a teaser trailer: