A State of Decay PC-s verziója a Steam Early Access programjának keretében szeptember 20-án, tehát tegnap végre megjelent. A játék ára ugyanannyi, mint az Xbox 360 verzió esetében, tehát 20 dollár / 19 euró.

A készítő Undead Labs ugyanakkor figyelmeztette a közösséget, hogy ez béta megjelenés, sok minden nem olyan még benne, mint ami a végleges verzióban várható. Külön kiemelendő, hogy a játék jelenleg csak és kizárólag vezetékes vagy vezeték nélküli Xbox 360 kontrollerrel játszható, míg természetesen a kész program egér- és billentyűzet támogatást kap majd.

"Mit várhatunk a pénteki megjelenéstől? Ha segítségünkre lesztek abban, hogy a PC-s verzió király legyen, akkor van lehetőségetek részt venni a tesztelésben. Ez nem a kész termék, még nem tökéletes, valószínűleg lesznek fagyások is." -- írta a játék fejlesztője.

Fontos tudni tehát, hogy az alkalmi játékosok, illetve azok, akiket zavar a kiforratlan program, vagy nincs rá idejük (illetve nem rendelkeznek X360 vezérlővel), inkább kerüljék a korai bétát, ugyanis pár hónap múlva hozzá tudnak jutni a State of Decay végleges változatához. "Akik pedig mégis velünk tartanak és segítenek, azokkal együtt nagyon nagy dolgot fogunk tudni létrehozni" -- ígéri az Undead Labs csapata.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!