Shepard parancsnok a Mass Effect-trilógiában olyan, mint Columbo hadnagy. A vezetékneve Shepard, a keresztneve parancsnok. Pedig elviekben van neki, erre rá is világítanak egy beszélgetésben a Mass Effect 3-ban. Ekkor Dr. Chakwas kifejti, hogy azért nem hívja senki Shepet a keresztnevén, mert az tiszteletlenség lenne. Persze nyilván Vega ezt az álláspontot nem osztja, miután Locónak vagy Lolának szólítja főnökét.

A BioWare sem árulta el, mi Skipper keresztneve, noha alapállapotban a játékok a John vagy Jane neveket adják, ám ez valójában az ismeretlen személyazonosságú embereket jelölő John Do vagy Jane Do nevekből jött. Azt is tudjuk, hogy családnevét Alan Bartlett Shepard, Jr.-tól kapta, aki az első amerikai volt az űrben. És most már azzal is tisztába vagyunk, hogy a játékosok milyen nevet adnak neki a leggyakrabban.

A BioWare a Mass Effect 3 alapján vonta le a tanulságot, hogy a leggyakoribb keresztnév a John és a Jane, azaz a játékosok nagy része nem fárasztja magát Shep átnevezésével. Ha mégis, akkor Shepardot a "szülei", ha lánynak születik, Sarah, Kate, Alice, Jessica vagy Alex névre keresztelik el. Ha fiúnak ad digitális életet Mrs. Shepard, akkor pedig a Jack, James, Chris, Alex vagy Michael nevet kapja a kissrác. A BioWare még országonként is állított népszerűségi listát, e szerint a németeknél a Chris/Sarah, az olaszoknál az Alex/Sarah, az oroszoknál az Alex/Kate, a franciáknál a David/Sarah, a spanyoloknál az Alex/Alice, míg a lengyeleknél az Adam/Kate kombó a nyerő.

És ti hogyan szoktátok elkeresztelni a jó Shepard parancsnokot?

shepard-names.jpg