A BioWare nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a Mass Effect-trilógia megjelenjen Xbox One és PS4 konzolra, de egyelőre konkrét tervek még nincsenek -- a fejlesztők azt ígérték, hogy amint lesz valamilyen fejlemény, azt jelezni fogják. A felvetés Twitteren került elő, mikor az egyik játékos rákérdezett erre, a válasz pedig Aaryn Flynn, a BioWare Edmonton és a BioWare Montreal általános menedzserétől érkezett.

A BioWare-trilógia korábban már megjelent egy csomagban PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra, de elég változó kiszerelésben, a tartalom ugyanis nem volt egységes. A PC-s verzióban például szerepelt olyan bővítmény, ami az Xbox 360-as kiadásban nem kapott helyet, de ugyanez elmondható a PS3-as dobozról is, ami egyébként a leggazdagabbra sikerült a DLC-k terén.

Persze erősen kérdéses, hogy lesz-e Mass Effect-trilógia az új generációs konzolokra, hiszen tudjuk jól, hogy a BioWare jelenleg keményen dolgozik a sorozat következő részén, ami egy új történetet mesél el, új karakterekkel és új lehetőségekkel; nem tűnik valószínűnek, hogy visszatérnének egy lezárt sztorihoz, hacsak át nem adják valaki másnak a portolás viszonylag egyszerű folyamatát.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!