• A Sonder egy indie fejlesztésű akció-kalandjáték
  • A program a választásokra épül
  • Bárkit alakíthatunk az űrállomás személyzetéből
  • Az időt is visszacsévélhetjük, hogy más utat járjunk be

A Kamai Media berkeiben készülő akció-kalandjáték, a Sonder egy igen érdekes koncepcióra épül: nincsenek hősök, vagy, ha úgy tetszik, minden szereplő hős. Nincsenek ellenfelek se. Van viszont választási lehetőség. Nem kevés, sok, sőt, annál is több. A Sonder lényege ugyanis ez: bemutatni a választások következményeit a retro sci-fi világra, a játék többi karakterére és arra is, akit éppen alakítunk.

Lényeges pont, hogy akit éppen alakítunk. Ugyanis bármikor átléphetünk egy másik szereplő bőrébe, ha pedig úgy tetszik, külső szemlélőként nézhetjük az eseményeket. Mi több, akár vissza is pörgethetjük az időt, hogy mások bőrébe bújva más útirányt választva más döntéseket hozva más sorsot szánjunk űrállomásunknak és lakóinak.

A Sonder külső nézetű lesz, valamint támogatja az egy- és többjátékos módot. A fenti, zseniális trailer és a lenti videó napló pedig remekül prezentálja, milyen nagyszerű hangulata lesz, hiszen a látvánnyal olyan sci-fi filmeket idéznek meg, mint a Hold, a 2001: Űrodüsszeia és az Alien.