A híres sci-fi író után elnevezett csomagban a külcsín változatosabbá, szebbé tétele mellett az űrcsatákon is változtatásokat eszközöltek, minden hajó nagyobb lőtávolságot kapott, és egyes egységek M.I.-je is ki lett pofozva, ezzel szeretnék az űrcsatákat látványosabbá, kevésbé kaotikussá tenni. A nomád flották és szolganépek is változtatásokon estek át, de a legjelentősebb módosításokat a diplomácia terén követték el a fejlesztők.

Ennek jegyében új opciókkal bővülnek a lehetőségeink, most már védelmi paktumot köthetünk és közös hadba lépést is szorgalmazhatunk, küldöttségek helyett pedig bizalmat kell építeni az idegen népekkel. Számos dolog átkerült a kereskedelmi képről a diplomáciához, illetve a határok alapból nyitva vannak első kapcsolatfelvételkor, míg a játékos vagy a konkurens nép le nem zárja azokat, így kevésbé szűkül le a mozgásterünk a játék közepe felé.

Továbbá számtalan, játékegyensúlyt érintő változást is üdvözölhetünk, és általános bogárirtást is végrehajtottak a Paradox szorgos munkatársai.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!