Valószínűleg sokaknak nem szükséges bemutatnunk a Commodore cég legjobban sikerült számítógépét, az Amigát. A '80-as és '90-es évek meghatározó számítógépe sokunk életét tette varázslatosabbá, vidámabbá, szórakoztatóbbá. Többek közt ennek a gépnek köszönhető a PC Guru megszületése is, ugyanis az első Guruk még flopilemezen, Amigára jelentek meg, melyeket ha nagyon feltúrjátok az internetet, biztosan megtaláltok valahol (linkeket elfogadunk a hozzászólások közt). 

shadow-of-the-beast-02.jpgShadow of the Beast (1989)

Modern számítógépeink szerencsére lehetőséget biztosítanak nekünk arra, hogy megcsodáljuk, milyen játékokkal játszottunk akkoriban. Remek C64, ZX Spectrum és más emulátorok találhatók az interneten, melyek közt az egyik legnépszerűbb és legismertebb a WinUAE nevezetű program, ami épp most érte el végleges, 2.7.0-s verziószámát. Ennek köszönhetően mindeki kedvenc Amiga emulátora jóval stabilabb lett, na és persze rengeteg új funkcióval is kibővült.

Amennyiben kíváncsi vagy, mivel töltötték el idejüket a játékosok 20 évvel ezelőtt, vagy csak szeretnél egy jót nosztalgiázni, akkor most itt a remek alkalom arra, hogy letöltsd a WinUAE-t és feltelepíts pár olyan klasszikust, mint az Eye of the Beholder vagy a Pinball Illusions. Remek alternatíva lehet még az FS-UAE nevű emulátor is, aminek a WinUAE az alapja. Mindkettőt errefelé találjátok. 

clipboard0.jpgAz FS-UAE nevű emulátor működés közben