• Mától megvásárolható a Steamen a Wrath of Sparta DLC
  • A kiegészítő a peloponnészoszi háborúba invitál
  • Új térképpel, frakciókkal, katonai egységekkel egészül ki a játék
  • Visszamenőlegesen javítottak a tengeri ütközetek egyensúlyán az alapjátékban is
  • Total War: Rome 2 teszt
  • Total War: Rome 2 videoteszt

A Total War: Rome 2 egy újabb ókori háborúba, a Kr. e. 431-404 között dúlt peloponnészoszi háborúba invitál minket a Wath of Sparta címre hallgató DLC-ben. Az Athén és a peloponnészoszi szövetség államai között zajlott konfliktust feldolgozó kiegészítő számos dologgal bővíti az alapjátékot.

Mindenekelőtt egy új térképpel a görög időszakról, amely 22 provinciát és 78 régiót tartalmaz, lefogva a görögök fennhatósága alá tartozó szárazföldet, szigeteket és a Jón-tenger partvidékét. E térképen megtalálhatunk olyan látványosságokat, mint Trója romjai, Zeusz temploma vagy a makedóniai királyi sírok.

Kapunk négy új frakciót: az athéniakat, a korinthosziakat, a spártaiakat és a boiótiaiakat. Mindegyikük hozza magával jellegzetes vonásaikat, kihívásaikat, a földrajzi elhelyezkedésüket és egységeiket (pl.: a rugalmasságot biztosító zsoldosokat). A különféle csapatokban nagy az eltérés, hiszen Spárta inkább a szárazföldi hadviselésre helyezte a hangsúlyt, míg Athén a tengereken volt erősebb. A kampány során megjelennek a korszak híres emberei, mint a spártai flotta parancsnoka, Lüszandrosz, vagy az athéni filozófus, Szókratész.

Mivel a görögök nagy sportolók voltak, jön az olimpia, amelybe nekünk is beleszólásunk lesz, például szponzorálhatunk egy atlétát, küldhetünk követet, vagy távol maradhatunk az egész hercehurcától. Kapunk új fejlődési fát, ez hűen tükrözi a kor vívmányait katonai, haditengerészeti és polgári oldalról is.

A politika sem játszik kisebb szerepet, hiszen nemcsak a többi görög törzzsel kell jó vagy rossz viszonyt fenntartanunk, de a keleti végen csücsülő Perzsa Birodalom szintén fenyegetést fog jelenteni épülő uradalmunknak.

Több mint 50 új egység került bele a játékba mind a vízen, mind a szárazföldön, köztük olyan legendás egységekkel, mint az Immortal Spearmen, a Spartan Hoplites és a Skiritai. A DLC ráadásul visszamenőlegesen javít a tengeri csaták egyensúlyán.

A Total War: Rome 2 – Wrath of Sparta DLC már elérhető a Steamen 14,99 euróért, azaz nagyjából 4700 forintért.