A 2009-ben indult Angry Birds-sorozat 15 különböző játék után megkapta az első számozott folytatást. A formula, ahogy azt sejteni lehetett, nem változott túl sokat, de apróbb finomítások azért érkeztek. A free-to-play tábort erősítő játékban kártyák által reprezentált madarakkal (akik között már szabadon válogathatunk) irthatjuk a malacokat, abban az esetben pedig, ha kifogyunk a kártyákból, pénz ellenében pótolhatjuk az állományunkat, vagy megvárhatjuk míg újratermelődnek, illetve van lehetőség arra is, hogy visszakapjunk egy-egy felhasznált kártyát, ha elég ügyesen játszunk. A rombolásban még besegítenek különböző varázslatok, amelyekkel koncentráltan csaphatunk le a bázisok választott pontjára.

A pályák most is különböző, rozoga építmények, amiket jól eltalálva a földdel kell egyenlővé tennünk, ám az előttünk álló szekciók már több szakaszból állnak, a végén pedig egy bossharc vár. Ennek újdonsága, hogy az átlagos malackákhoz képest szívósabb a nagy ellenfél, így több csapást visel el, és ügyesebben kell lőnünk, ha tovább akarunk haladni.

Az Angry Birds 2 iOS és Android eszközökre érhető el, és különböző világokban több száz pályával várja a játékosokat, a felhozatal ráadásul a későbbieken bővülni fog.