Nagyjából egy hónap türelmi idő után a Valve bezárta a szerencsejátékozó oldalak előtt a trading-rendszerének kapuit. A hatás nem maradt el: a piac egyik legnagyobb cápájaként ismert CS:GO Lounge bedobta a törülközőt. A tegnapi nap folyamán jelent meg a hír, melyet a lap Facebook oldalán közöltek az illetékesek.

A CS:GO Lounge azok között az oldalak között szerepelt, melyek meg lettek említve a Valve ellen indított perben, amely a múlt hónapban van indult el a youtuber pár bukását követően. Azóta az anyacég kiadott egy közleményt, melyben értesítette a csere-rendszerét felhasználó site-okat arról, hogy hamarosan nem lesz alkalmuk kihasználni a Steam által nyújtott lehetőségeket és addig álljanak le annak kiszipolyozásával amíg még tehetik. CS:GO Lounge egyike volt azoknak, akikhez elért ez a felszólítás és szerencsére komolyan vették a dolgot.

A CS:GO Lounge mellett a Dota2 Lounge is búcsút inthet a zökkenőmentes működésnek. A testvéroldal szintén lehúzza a rolót így nem egy hanem mindjárt két site is lekapcsolásra kerül. Mindkét lap annak az ESforce Holding nevű cégnek a tulajdonában áll akik számos helyen képviseltetik magukat az espotok világában. Többek között hozzájuk tartozik a Virtus.Pro nevű multi-gaming brand is, akiknek CS és Dota squadjuk egyaránt akad.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!