• A Valve frissítette a Steam főoldalát
  • A portál új külsőt kapott
  • Számos új opció mutatkozott be, hogy könnyebben találjunk játékokat
  • Itt a várólista
  • A Steam kurátorok
  • Végtelenített javaslatok
  • Jobb keresés
  • Személyre szabható panelek

Megújult a Steam főoldala, de nem csupán egy nagyon időszerű ráncfelvarrást kapott mindannyiunk kedvenc online boltja, hanem új opciók és lehetőségek mutatkoztak be, mind azt helyezve előtérbe, hogy felfedezhessünk a nekünk érdekes játékokat -- és aztán ezeket megvegyük.

Az új főoldalra tekintve rögtön szembetűnik a világoskék, elsőre talán szokatlan színvilág, majd az, hogy az oldal felépítése is változott: baloldalt a legnépszerűbb címkék, majd alatta az ajánlott kategóriák foglalnak helyet; középen a megszokott kiemelt tartalmak, az új megjelenések, a nemrég frissített játékok és az akciók várnak, lejjebb görgetve pedig jönnek az igazán nagy újdonságok.

Elsőként a várólista fogad, ami egy új módja annak, hogy a szokásinkhoz illeszkedő játékokat fedezhessünk fel. Ez egy naponta frissülő felsorolás, amin végiggörgetve megvehetjük, kívánságlistára tehetjük, vagy követhetjük az adott programot, ha pedig az algoritmus hibázott és egy neked nem tetsző program került a listába, akkor azt a Nem tetszik gombbal lehet ignorálni.

Ezt követi a játékok felfedezésének másik új módja, a Steam kurátorok rendszere; ők személyek vagy csoportok, akik az adott témában szerzett szakértelmükkel érdekes játékokat ajánlanak követőiknek. A kurátorok között természetesen már a PC Guru is jelen van, megmutatva azokat a játékokat, amelyek egy gamer könyvtárából sem hiányozhatnak. Kurátor egyébként bárki, akár te is lehetsz, s nem is kell ehhez semmi ördöngöst csinálni -- részletek a hivatalos oldalon.

A főoldalon tovább görgetve további felsorolásokat találunk, a már szokásos Népszerű, új megjelenéseket, a közelgő címeket, a különleges ajánlatokat és egyebeket. Ám ezzel még nincs vége annak, amit a Steam kínál, ugyanis lejjebb haladva jönnek a további javaslatok -- ez egy szinte végtelen lista, ami a saját és barátaink szokásai alapján kiválogatott, illetve a közösség körében népszerű és jó értékeléseket kapott játékokat tárja elénk.

Mindezen felül javult a kereső, ami nem csak címek, hanem tágabb fogalmak alapján is képes találatokat adni, illetve egyes zsánerek alapján szűrhetjük a listát. Továbbá a főoldal tetején megjelenő kiemelt hirdetések, az új megjelenések és a nemrég frissített címek panel személyre szabható.

Irány a Steam, és nézzétek meg minden újdonságot!

steam-discovery-update.png