Idén novembertől beköszönt a soron következő, szám szerint nyolcadik konzolgeneráció, és ezen apropóból az Amazon elindított egy felmérést, melynek alapján a portál összegyűjtötte azokat a 2005 óta megjelent címeket, amelyek a legközelebb álltak a szívünkhöz, és végül bajnokságot indított, hogy kiderüljön, melyik az a játék, amelyiket a játékosok a legjobbnak ítélnek.

Június elseje óta egészen tegnapig lehetett leadni a voksokat a kedvenceinkre. Minden fordulóban két játék közül választhattunk, és amelyik több szavazatot kapott, az lépett tovább a következő körbe. Az induló címek között szerepelt többek között a Super Mario Galaxy, a Call of Duty: Modern Warfare, a Mass Effect 2, a Metal Ger Solid 4, a megannyi díjat bezsebelő Walking Dead és így tovább. A szavazás végül a Naughty Dog és a Bethesda párharcába torkollt, mivel az utolsó körökben a Skyrim viaskodott két PS3-exkluzív címmel: az Uncharted 2-vel és a Last of Us-szal. A viaskodás végül a multiplatform játék, a The Elder Scrolls sorozat ötödik tagjának javára dőlt el, és ezzel elnyerte az igen megtisztelő „A generáció legjobbja” címet.

table-finalv377753109.jpg

Szerintetek kiérdemelte a Skyrim a győzelmet? Ti kinek adtátok volna az első helyet és a koronát?

The Elder Scrolls V: Skyrim -- Megjelenés: 2011. november 11. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2000 MHz, RAM: 2048 MB, VGA: SM 3.0, DX 9.0c / 512 MB, HDD: 6 GB