Nem Solid Snake a főszereplő, s nem a Kojima Productions a fejlesztő, mégis sokan nagyon várják már az MGS-széria mellékhajtását, első sorban talán azért, mert a Platinum Gamesben eddig nem sokszor kellett csalódni -- igaz, az Anarchy Reigns egy cseppet megosztó lett.

A japán csapat a tőlük megszokott stílusban jól megragadta a grabancánál a szériát, s egy olyan akciódús programot raktak össze, amilyet eddig a Metal Gear név alatt nem láthattunk. Természetesen ebből fakadóan a Metal Gear Rising: Revengeance nem azoknak szól, akik lopakodni szeretnének, hanem azoknak, akiket elvarázsolt az MGS 4-ben Raiden látványos jelenete azokkal a bizonyos lépegetőkkel. Lényegében egy hack and slash játékról van szó, amiben szinte mindent feldarabolhatunk sebészi pontossággal.

A játék Észak-Amerikában tegnap óta kapható, ám nekünk, európai játékosoknak egészen péntekig várnunk kell arra, hogy a kezünk közé kerülhessen a program -- sebaj, addig itt van a végső videó, ami a fejlesztésbe is besegítő Kodzsima Hideo közreműködésével készült el.