A TGS-en kiderült, hogy a Metal Gear Solid 5 nemcsak szép lesz, hanem gyors is. Kodzsima Hideó, a program főtervezője a Eurogamernek elmondta, hogy az Xbox One és PS4 platformokra készülő nextgen változatok esetében a csapat a 60 fps sebességet vette célba, azaz totálisan folyamatos képet és játékélményt fognak biztosítani a rajongóknak. Az Xbox 360-as és PS3-as Metal Gear Solid 5 ellenben 30 fps-sel fut majd -- nem lesz sebes, de játszható marad.

"A FOX Engine-t a mostani konzolgenerációra terveztük, de természetesen lesznek előnyei a nextgen hardvereknek. A felbontás és a fények sokkal szebbek lesznek az új gépeken. Játékmenet terén viszont minden egyforma lesz -- olyan közel hozzuk a mostani konzolokra megjelenő Metal Gear Solid 5-öt a nextgen átiratokhoz, amennyire csak lehetséges. A játékélményt nem fogja befolyásolni a konzol típusa." -- foglalta össze Kodzsima.

A Metal Gear Solid 5 Xbox 360-ra, Xbox One-ra, PS3-ra és PS4-re jelenik meg, 2014 folyamán. A PC-s változat elkészítése nem lehetetlen, ámbár jelenleg nem prioritás.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!