Valamikor a mai nap folyamán frissítés fog megjelenni a Metal Gear Solid 5: The Phantom Painhez, ennek legfontosabb eleme pedig az Event FOB missziók. Ezek keretében gondtalanul foszthatunk ki bázisokat, anélkül, hogy revanstól kellene tartanunk az eltulajdonított javak és személyzet miatt, sőt, a frissítés után be is biztosíthatjuk magunkat arra az esetre, ha egy ilyen Event FOB misszióban a saját bázisunk kerülne a célkeresztbe.

Bemutatkozik a biztosítás lehetősége, egy fizetős szolgáltatás, ami kárpótol majdnem mindenért, ami a fosztogatás során odavész. A biztosítás fedezi a felszereléseket és a személyzetet, de a nukleáris fegyverekre, a sebesült, a védelemre kiküldött vagy még nem átállt embereket nem kárpótolja. A biztosítást valódi pénzért vásárolhatjuk meg.

Mindezen felül új Combat Deployment missziók is jönnek, amelyek során magas rangú tiszteket vagy értékes gyógynövényeket csenhetünk el.  Továbbá új, Grade 7 szintű fegyvereket fejleszthetünk ki, köztük az S1000 AIR-S-t, a HAIL MGR-4-et és az AM MRS-71-et, éjjellátóval láthatjuk el a csapatunkat, teljes csöndben, tehát észrevétel nélkül elvégezhetjük az FOB missziókat, több nyersanyagot és GMP termelhetünk és javult a kezelőfelület is, hatékonyabban mutatva a fontos információkat. A frissítés összes részletéért kattints ide.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!