A jövő héten kezdődő Gamescom rendezvényen a látogatók már kipróbálhatják a Metal Gear Solid-sorozat szeptemberben érkező epizódját, a széria atyja, Kodzsima Hideo azonban addigi is igyekszik fenntartani az érdeklődést a program iránt, így két újabb képet és néhány információt is megosztott Twitter-csatornáján.

Elárulta például, hogy a The Phantom Pain a Gamescom alatt új előzetessel jelentkezik, melyben eddig nem látott online játékmenet felvételeket kapunk, valamint megmutatta, hogy miként fest majd a Diamond Dogs főhadiszállása, a Mother Base, ami úgy tűnik, hogy jelentősen nagyobb lett a történetben eltelt idő során.

mgs-5-mb.jpg

Kisebb meglepetésre a szakember megosztott egy screenshotot a játékból, amin az egyik karakter látható, kék bionikus karral. A végtagon a Wisp szócska olvasható, mely a Konami Zone of the Enders sorozatára utal (új bejelentés közeleg?), és vélhetően a főszereplő Sanke-hez tartozik, akit azonban az eddigi artworkökön piros bionikus karral láthattunk. A felvetődő kérdésekre magyarázatot talán már a jövő héten megkapjuk.