Már letölthető a Metro: Last Light (PC Guru teszt) első bővítménye, a Faction Pack DLC, amihez ma érkezett egy kedvcsináló videó. Ebben a csomagban az öt dollárunk fejében három új küldetést találunk, amelyek ugyan nem kapcsolódnak szorosan az alapjáték hősével átéltekhez, mégis fontosak ahhoz, hogy jobban beleélhessük magunkat a játék univerzumába.

Az egyik küldetésben egy ifjú Ranger-tanonccal kell keresztül-kasul bejárnunk az útvesztőszerű, lerombolt könyvtárat, értékes kincsek után kutatva. A másik küldetésben a Vörös Hadsereg kidekorált mesterlövészét alakítjuk, akivel egy Reich-állomás bevétele a célunk, természetesen észrevétlenül. A harmadik küldetésben pedig a frontvonal védelme lesz a feladatunk egy náci nézetek valló szereplővel. Ezeket mutatja be az alábbi, Faction Pack DLC trailer.

Fontos tudni, hogy a Faction Pack csak egy része annak, amivel ki fog egészülni a Metro: Last Light. A későbbiekben érkezik a Tower Pack, benne egy kihívássorozattal és globális ranglistával, aztán lesz egy Developer Pack, ami egy bónuszküldetés mellett inkább csak a játék egyes részeinek zavartalan megtekintését teszi lehetővé, amolyan játszóházra kell számítani. És végül jön a Chronicles Pack, ami az alapjáték három fontos karakterének misszióit tárja elénk. Mindezeket természetesen a Season Pass keretében is meg lehet venni.

Metro: Last Light -- Megjelenés: 2013. május 17. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2000 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 3.0 / 1 GB, HDD: 20 GB