Másfél hónap választ el minket a Forza Motorsport 6 rajtjától, a Turn 10 Studios pedig folyamatosan leplezi le azon gépeket, amelyek volánja mögé bepattanhatunk majd szeptember 16-án. A friss bejelentésben pedig egészen megdobogtatta a szívünket.

A Forza Garage Week 5 tegnap publikált listájának két kiemeltje ugyan a BTCC hőse, Rob Holland által vezetett 2014 Audi #67 Rotek Racing S3 Saloon, illetve a Christian és Amy Dick hajtotta brit bajnok 2014 Toyota #80 Speedworks Motorsport Avensis, ám a 40-es listán, melyben bizonyára mindenki megtalálja a maga kedvencét, ott egy régi, kedves ismerősünk: a 2014 Honda #5 Zengő Motorsport Civic WTCC!

Bizony, az a Honda Civic, amelynek volánja mögött Michelisz Norbi a negyedik helyen végzett a túraautó-világbajnokságon – bár én, kissé elfogultan azt szoktam mondani, hogy megnyerte azt, hiszen a dobogóra a három Citroën állt fel, melyek teljesen külön ligában versenyeztek, és esélye se volt ellenük senkinek. Utánuk jött Norbi, majd a teljes mezőny, beleértve a gyári Hondákat is. Ez számomra felér egy győzelemmel.

Akárhogy is, a tény az tény: a Forza Motorsport 6-ban bárki beülhet az 5-ös rajtszámú, fekete-piros Honda Civicbe, és felveheti a kesztyűt mondjuk Gabriel Tarquinivel, hiszen az ő autója is ott lesz a mezőnyben, és ismét megmutathatja az öregnek a magyar virtust...

hondacivic2014wtcc.jpg