Mikami Sindzsi a Famitsunak adott interjújában beszélt karrierje jövőjéről. A Platinum Games oszlopos tagja a nemrég megjelent Vanquish után az egész céggel együtt átigazolt a ZeniMaxhez, ahhoz a vállalathoz, ami az id Software-t és a Bethesdát is a kezében tartja.

"Már régóta tervezem a visszavonulást. A rendezői feladatok mellett igen sok munka van cégigazgatóként is, így eljött az ideje, hogy a fiatalabb generáció is kapjon egy esélyt. Ennek tudatában persze minden energiám és erőm az utolsó játékomba szeretném fektetni. Örülök, hogy ebbe a ZeniMax is beleegyezett. Sok kiadót csak a közeljövő érdekel." -- fejtette ki Mikami.

A ZeniMax ázsiai divízióját elsősorban Mikami új játéka érdekli, mely viszont a fenti nyilatkozat alapján csak sokára készülhet el. Ráadásul a mester most az EA-nek is készít horrorjátékot Shadows of the Damned címen, így elképzelhető, hogy az érdemi munkálatoknak csak annak elkészülte után áll neki a csapat. Mi mindenesetre hiányolnánk Mikamit a nagy játékkészítők közül, bízzunk benne tehát, hogy John Carmackhez hasonlóan ős is meggondolja ezt a visszavonulást...

(A képek a Vanquishből valók.)