Mikrotranzakciót kaphat a World of Warcraft is, ezzel hozva közelebb minden idők legsikeresebb MMORPG-jét a kor trendjeihez. Először a játékosok fedezték fel a Enduring Elixir of Wisdom nevű tárgyat a Public Test Realmen, mely item 100%-kal emeli meg a szörnyekért és küldetésekért járó XP mennyiségét. A különös tárgy csak pénzért vásárolható meg, és bár eleinte kétséges volt, hogy valóban mikrotranzakcióról van-e szó, a World of Warcraft közösségi kapcsolatokért felelős menedzsere, Zarhym a hivatalos fórumon erősítette meg, hogy itt bizony tényleges kereskedelemről van szó.

"Még csak kísérletezünk annak lehetőségével, hogy egyes régiók játékosai pénzért vásárolhassanak bizonyos dolgokat a WoW-ban. Ennek eredményeképp meg fognak jelenni fizetős elemek a PTR-en. Idővel tájékoztatunk benneteket a fejlesztés irányáról." -- fogalmazott Zarhym.

A Blizzard egyelőre nem közölte, mely régiókról van szó, de annyi biztos, hogy a játékosokat megosztotta a dolog. Sokan úgy vélik, a Blizzard kapzsi lett, és most már minden elképzelhető módon pénzt próbál legombolni az előfizetőkről. Mások szerint ez csak annak a jele, hogy a World of Warcraft is át fog térni a free-to-play üzletmodellre.

(Adatlapunkon és képeinken a Mists of Pandaria című, legfrisebb kiegészítő látható.)

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

World of Warcraft: Mists of Pandaria -- Megjelenés: 2012. szeptember 15. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2000 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 2.0 / 256 MB, HDD: 25 GB