• A West Games egy új csapat, ami a GSC-ből eredezteti magát
  • Az ukrán brigád két pénzgyűjtő projektet is indított, mint a kettő kamu volt
  • Most végre kiderült, mi az igazság a szavaik mögött
  • Röviden: semmi

Na, jó, lehet, hogy kicsit túloztam, ugyanis nagyon-nagyon-NAGYON kevés igazság azért rejlik a West Games azon állításában, miszerint a csapat tagjai a Stalker-team korábbi veteránjai. Azt eddig is tudtuk, hogy a „veterán” szó barokkos túlzás, mert egyik tag neve sem szerepelt sehol a Stalker-játékok stáblistájában, és a Vostok Games (amely a Stalker 2-ből megmaradt anyagokkal a birtokában esett neki a Survaruim című MMOFPS-nek) is megerősítette, hogy legfeljebb lelkes külsősökről lehet szó. Kérdés maradt azonban, hogy vajmi közük volt-e egyáltalán a Stalkerekhez. Mint ma kiderült, igen is, meg nem is.

A GamesIndustry készített egy izgalmas interjút a GSC GameWorks szóvivőjével, Valentine Jeltysevvel, aki elárulta, hogy a négy éve tetszhalott csapat mostantól hivatalosan is aktív, mi több, új játékon dolgozik. A GI újságírója persze rákérdezett a West Gamesre is, mire Valentine az alábbit felelte:

„Nem tudok róluk eleget, de az biztos, hogy a történetük elég vicces. Ezek a srácok tulajdonképpen úgy reklámozták magukat, mint a Stalker-csapat tagjai, akik a Stalker-játékokon dolgoztak. Ez azonban nem igaz. Amíg mi a Stalker 2-t csináltuk, egy böngészős játék kiadása is megfordult a fejünkben, amivel fenntarthattuk volna az érdeklődést a megjelenésig. Azt a projektet sosem fejeztük be végül. Voltak ugyanis benne hibák. A West Games fejlesztői pedig azok az emberek voltak, akik ezen a böngészős anyagon ügyködtek. És ez az a Stalker-játék, amit emlegetnek, egy flashjáték.”

Szóval tessék, íme az igazság: a West Games egy böngészős játékon edződött csapat, amely még ahhoz sem ért igazán, amihez eredetileg kellene neki. Ami egyébként a nemrég bejelentett Stalker Apocalypse gyűjtést illeti, már nem a Kickstarteren folyik, hanem a Wfunderen, ami egy hasonló tematikájú portál. 15.000 dollár körül jár a 600 ezres gyűjtés, a Wfunder pedig hivatalos közleményben határolódott el a West Gamestől, igaz, a projektet nem lövik le azért. Szép.