• A Microsoftot csak a Minecraft érdekelte mikor felvásárolta a Mojangot
  • Ezt nehezen tudták leplezni a tárgyalások során
  • Egy vagyon ajánlottak a dolgozóknak, hogy ne lépjenek ki azonnal

Tavaly szeptemberben 2,5 milliárd dollár elköltve a Microsoft megvásárolta a Minecraft játékukkal világhíressé vált Mojang csapatát. Nagyjából mindenki sejtette, hogy a redmondiakat csak a sikerjáték érdekelte, és ezt most alá is támasztotta a Minecraft: The Unlikely Tale of Markus Notch Persson and the Game that Changed Everything: Second Edition című könyv.

Ebből kiderült az, hogy a tárgyalások során a Microsofttól küldött Matt Booty többször is elszólta magát, mikor a Mojangra, mint cégre, Minecraftként hivatkozott. Persze minden alkalommal gyorsan kijavította magát, de világos volt minden jelenlévő számára (a tárgyaláson résztvevők több mint fele nem is a Minecrafton dolgozott), hogy a vevőt csak egyetlen termék érdekli.

A könyvből továbbá az is kiderült, hogy a felvásárlás után az új tulajdonos egy vagyont ajánlott fel minden olyan dolgozónak, akik a céggel maradtak, legalább a következő hat hónapban. A Microsoft kétmillió svéd koronát, vagyis nagyjából 82,7 millió forintnyi összeget ajánlott fel.

A július 16-én megjelenő könyvet Daniel Goldberg és Linus Larsson, két svédországi újságíró készítette el, és ezt szánják a Minecraft illetve az azt létrehozó cég definitív krónikájának.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!