Mostanában az egyik legkevésbé hálás feladat -- amellett, hogy a Star Citizen már megint összeszedett egymillió dollárt -- arról írni, hogy a Minecraft újabb mérföldkövet ért el, ám ebben az esetben mégiscsak egy kicsit érdekesnek lehet mondani a Mojang teljesítményét. A program ugyanis már nagyon közel van egy olyan eredményhez, amire annak idején egészen biztosan nem számítottak sem a készítők, sem pedig a játékosok.

A csapat ma jelentette be, hogy a Minecraft PC-re írt változatából eddig 15 millió példányt értékesítettek, ami már önmagában is nagyon szép, főleg, ha azt is nézzük, hogy egy indie játékról beszélünk, de igazán akkor kerekedhet el a szemünk, ha megnézzük a többi platformot is: Minecraft Pocket Edition 21 millió, Minecraft  Xbox 360 Edition 12 millió és  Minecraft PlayStation 3 Edition 1,5 millió.

Ez így összesen 49,5 millió, vagyis már csak egy karnyújtásnyi távolságba kerültek a bűvös ötven milliótól, s hol van még a PS4 és az Xbox One átirat, ami nem csak, hogy átsegíti majd ezen a határon, hanem jó eséllyel 60-70 millióig is eljuttathatja őket. Kérdés már csak az, hogy vajon meddig fog tartani a Minecraft lendülete.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!