Rég nem látott játékok

Mi a közös a Doom 4-ben, a Beyond Good & Evil 2-ben, az Agentben, és persze a notórius Half-Life 3-ban (vagy Episode Three-ben, ahogy tetszik)? Hát persze, hogy az a tulajdonságuk, hogy vagy alig, vagy még soha nem láttuk őket. Pletykák persze vannak, a Doom 4-et például újra kellett kezdeni a szóbeszéd szerint, a Half-Life 3-ról pedig azt beszélik, hogy katasztrofális volt a fejlesztési menedzsment és ezért nem lett kész (a Valve amúgy nem lesz kint az E3-on sajnos). Akárkinek is higgyünk azonban, egy tény: ezek a játékok ezer esztendeje szolgáltatnak témát a bosszankodni kívánó játékosoknak, és nagyon itt az ideje, hogy ezen változtassanak a kiadók. Ráadásul most az alkalom is adott, hisz az új konzolok bemutatkozása egy sor érdekes újdonság beharangozására is tökéletes alkalmat nyújt. Várjuk tehát a tradicionális horrorjáték Doom 4 és a minden eddiginél nagyobb szabadsággal megáldott BG&E 2 leleplezését, ha lehet, minőségi tálalás és PC-s port ígéretének kíséretében!

PC-exkluzív játékok

Hát persze, hogy nem hagyjuk ki mindannyiunk kedvenc platformját! Bár az idei E3 (is) a konzolokról szól majd, azért jó lenne látni néhány, kifejezetten személyi számítógépekre készített játékot. És most nem halálosan gagyi F2P-borzalmakra gondolunk, hanem rendes, AAA-kategóriás bejelentésekre. Valamilyen stratégiai játék például jót tenne sebzett kis lelkünknek, de csak ha egérrel működik, és nem kell hozzá kontroller. De szívesen vennénk egy keményvonalas RPG-t is, fantasy stílusban, olyasmit, mint a Dragon Age volt annak idején. Persze nem táplálunk hiú reményeket: tudjuk jól, hogy a jelentős PC-s piac visszatérésének esélye a nullával egyenlő, így maradjunk annyiban, hogy jól összerakott portokkal is meg lennénk elégedve. Különösen akkor érne fülig a szánk, ha bejelentenék, hogy jön a…

Grand Thet Auto V PC-re!

Talán mondanunk sem kell, miért lenne fontos ez: a GTA-sorozat eddig minden fő részével képviseltette magát PC-n, sőt, a GTA IV DLC-i is megjelentek, méghozzá lemezes kiadvány formájában. Ugyanakkor való igaz, hogy a Grand Theft Auto IV PC-s változata csak az első két hétben volt siker, utána a játékosok panaszáradat közepette szállították vissza a játékot a boltoknak, mert egész egyszerűen használhatatlan volt. A dobozon feltűntetett minimum gépigény semmilyen körülmények között nem volt elég hozzá, hogy a legalacsonyabb grafikai beállítások mellett elfogadható sebességgel fusson rajta a program, de még a csúcskategóriás konfigurációk birtokosai is sokszor fintorogtak, mert a port legjobban egy emulátor szenvedésére emlékeztette őket. Ezért egy ideje nem olyan biztos, hogy lesz PC-s GTA V, vagy ha mégis, akkor lehet, hogy akár egy teljes évet várnunk kell a konverzió elkészítésére. Szóval, nagyon jó lenne, ha már az E3 idején jönne egy szűkszavú közlemény, mely szerint mondjuk 2014 tavaszán PC-re is kiadják a várva várt GTA V-öt.

Ez persze csak a mi listánk – ti mit vártok legjobban a 2013-as E3 kiállítástól?

1 2