Nem olyan rég történt, hogy a Peter Molyneux-féle Godus megjelent a Steam Early Access programjának keretében, ami azt jelenti, hogy a játék alfafázisban is játszható azok számára, akik a hivatalos megjelenés előtt is hajlandók megvenni. A Godus ára 18,99 euró, ám ezért a pénzért nem kevesebbet ígér, mint a létező legjobb istenszimulátor-élményt, megtámogatva egy online főistennel, akit nem mellesleg a fejlesztésért felelős 22 Cans egy korábbi kísérleti applikációja, a Curiousty: What's Inside the Cube? keretében hajtott fel a csapat.

Igen ám, de van egy bökkenő: a Godus még nagyon-nagyon alfa, azaz a játékmenet már a helyén van, a legfontosabb funkciók működnek, de a játéktér üres, és az emberek alig 2-3 órát tudnak csak eltölteni benne anélkül, hogy megunnák. Legalábbis a Steam fórumai forronganak az elégedetlen vásárlóktól, akik Molyneux véleménye szerint "haterek", azaz gyűlölködők: teljesen mindegy, mit mutatnak nekik, előbb-utóbb találnak fogást rajta, de mivel a 22 Cans folyamatosan dolgozik a Godus jobbá tételén, hétről-hétre új dolgokkal kell előállnia a nyafogóknak.

Molyneux elmagyarázta a Joystiqnak, hogy a játékkészítés már csak ilyen: el kell telnie pár hétnek, hogy a Godus tartalma jelentős frissítésen essen át, ők azonban nem adják fel, mert tudják, hogy a végeredmény mindenkit le fog nyűgözni. Hozzátette, hogy ő nem tervező, hanem kurátor: Markus Perssont nevezte meg ihletőjeként, aki a Minecrafttal "nem bújt el a tornyába", hanem hagyta, hogy a játékosok is terelgessék picit. Akik tehát megvették a Godust, megnyugodhatnak, a program, ha nem is egy nap alatt, de lassacskán teljes formát fog ölteni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!