A State of Decay mögött álló fejlesztőcsapat, az Undead Labs tavaly mutatta be a világnak a Moonrise című játékát, ami egy free-to-play RPG lett volna, amelyben különböző állatkákkal kellett volna harcolnunk -- most megtudtuk, hogy a projektből nem lesz semmi.

Az Undead Labs vezetője, Jeff Strain a hivatalos oldalon jelentette be, hogy a korai hozzáférésben kapható játékból eddig begyűjtött adatok azt mutatják, hogy habár vannak olyanok, akik nagyon szeretik a programot, a többség pár nap után otthagyta. Egy ilyen, komoly szerverköltségekkel rendelkező, folyamatos bővítésre és törődésre szoruló játéknál ez megengedhetetlen, a stúdió egész egyszerűen nem tud életben tartani egy veszteséget termelő játékot, ezért úgy döntöttek, hogy a projektet leállítják.

A dugót szerencsére nem azonnal húzzák ki, szilveszterig üzemelni fog a játék PC-n és iOS platformon egyaránt, sőt a leállításig az Undead Labs azon lesz, hogy minél élvezetesebb legyen a Moonrise, most, hogy végül mégsem fog elkészülni. Az új frissítés már meg is jelent (iOS-re 2-3 hét múlva lesz elérhető az update), ami egy rakás új tartalmat hozott, megnövelte az Arena játékmódban szerezhető XP mennyiségét, illetve mindenki kapott egy Sunset Packot, ami kétezer drágakövet, tízezer aranyat, két Solari Boostert és eszenciákat tartalmaz.