Nagyon sokan kíváncsiak voltak az EVE Online eddigi történelmét összefoglaló könyvre, a Kickstarter-gyűjtés eredeti célját ugyanis majdnem nyolcszorosan sikerült átlépni, vagyis több mint 95 ezer dollárból készülhet el a hiánypótló kötet.

A feladatot Andrew Groen vállalta magára, egy hivatásos újságíró, ki az elmúlt hat hónapban, a szabadidejébe gyűjtögette a sztorikat, ám egy hónapja eljutott arra a pontra, ahol pénzre volt szüksége, hogy meg is jelenhessen a könyv. Ekkor fordult a Kickstarterhez, s azon keresztül a közösséghez, akik azon nyomban lelkesedéssel fogadták az ötletet, s mindösszesen 24 óra alatt összeszedték a kellő összeget, ugyanis ők is látták a fantáziát abban, hogy a játék indulása és a napjainkig eltelt eseményeket egy kötetben kapják meg, mindazokat az érdekes eseményeket, amiket az EVE Online kínálni tud.

A History of the Great Empires of Eve Online még nem kapott megjelenési dátumot, de azt már biztos, hogy lesz egy keményfedeles kiadás, amihez az illusztrációt nem más, mint Daniel Warren Johnson fogja elkészíteni, aki korábban a EVE: True Stories képregényen dolgozott. Előrendelni a hivatalos oldalon lehet, ahol a nemzetközi kiadás 40, a keményfedeles, prémium verzió pedig 67 dollárba kerül.

eve-online-konyv.png