• Bajban a Godus
  • Fogy a pénz
  • Csökken a morál
  • És fejlesztők távoznak
  • Miközben egyes funkciók teljesen hiányoznak

Rég nem hallottunk már semmi érdemit Peter Molyneux legújabb, ambiciózus játékáról, a Godusról, de mint kiderült, ennek jó oka van. A Kickstarter-kampány során 526 ezer fontot összegyűjtő projekt nem halad, funkciók teljesen egészében hiányoznak, és az sem biztos, hogy ezek valaha is el fognak készülni.

A Gamespot értesülése szerint a fejlesztésre szánt pénz fogyóban van, de ami még súlyosabb, a csapat lelkesedése is csökken, miközben többen is elhagyták a stúdiót, vagy átnyergeltek a másik, The Trial névre keresztelt projektre. A Rock Paper Shotgun felhívta a figyelmet arra, hogy a Linux verzió és a művészi album még mindig várat magára, ahogy a multiplayer mód is, pedig már egy éve korai hozzáférésben elérhető a játék.

A Godus tervezője, Konrad Naszynski nyíltan elmondta, hogy realisztikusan nézve a dolgokat valószínűleg nem fognak minden célt elérni. „A multiplayer nagyon gyenge lábakon áll éppen, különösen a hubworld.” -- mondta, hozzátéve, hogy nincs világos koncepció sem, hiszen a Godus jelenleg egy nagy, élő-lélegző világként működik, de mégis diszkrét szintekre van bontva. Naszynski elmondása szerint az most a feladatuk, hogy a Kickstarter-célok üldözése helyett kitalálják, pontosan mit akarnak a játékkal, ez pedig nem lesz egy könnyű és gyors feladat.

A kialakult helyzettel kapcsolatban természetesen megszólalt Peter Molyneux is, aki a szokásához híven optimista, de azért azt ő is belátta, hogy gondok vannak. Megerősítette, hogy egyes célokat lehet, hogy nem tudnak teljesíteni: problémás a Linux verzió és a multiplayer mód is. Előbbinél az a bökkenő, hogy a fejlesztéshez használt szoftver, a Marmalade nem támogatja a Linux operációs rendszert, utóbbi pedig azért késik, mert előbb a harcrendszert kell kidolgozni. Molyneux szerint a képeskönyv viszont előbb-utóbb biztos, hogy kész lesz. Hát, köszönjük.

Sajnos úgy tűnik, hogy a Godus is csatlakozik azokhoz a játékokhoz, amikhez az eget és a csillagokat is leígérte nekünk Molyneux, de a végtermék csalódás lett.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!