Úgy tűnik, a Naughty Dog rákattant a felújításra, vagy legalábbis, miután megcsinálták a The Last of Us Remasteredet, eljátszottak annak gondolatával, hogy az Uncharted-sorozat első három részét felújítva hoznák el PS4-re. Josida Suhei, a Sony Worldwide Studios feje nagyon egyet tud érteni e gondolattal, de ezt még ne vegyük bejelentésnek.

Már csak azért se, mert a Naughty Dog közösségi igazgatója, Arne Meyer is annyit mondott a dologról az IGN-nek, hogy nem zárja ki ennek lehetőségét, de biztosat a témában egyelőre nem mondhat. Sajnos hasonlóan vélekedett a Jak & Daxter és a Crash Bandicoottal kapcsolatban is.

Egyiknek a folytatása sem került még le az asztalról, sőt, mint tudjuk, a The Last of Us előtt a csapat a Jak & Daxter feltámasztásán dolgozott, csak nem voltak elégedettek a tervekkel. Ugyanígy a Crash Bandicootról is terjengett a múlt év folyamán egy hír, hogy a Sony végre visszaszerzi az Activisiontól a jogokat, de ez sajnos később tévesnek bizonyult. Minden balsors ellenre a Naughty Dog nem mond le két „ősi” sorozatáról, már csak azért sem, mert „nem feledik a múltat, megvan a nosztalgikus okuk” a feltámasztásukra, ráadásul a Crash esetében még a játékot megálmodó fejlesztők nagy része is náluk dolgozik.

Viszont egyelőre nem céljuk a múltidézés, inkább maradnak a realisztikusabb világú, történetközpontú, erős karakterekkel operáló játékok fejlesztésénél, aztán, majd ha a sors úgy hozza, visszatérnek a stilizált programok világába.

naughty-dog-games.jpg