A The Last of Usról nem sokat tudtunk meg eddig, nemrégiben viszont a Game Informer vethetett rá egy pillantást, így pár dolog napvilágra került. A főszereplők, Joel és Ellie az egykori Egyesült Államok romjai között küzdenek majd a túlélését, valamiféle zombifertőzés következtében. A játék egy tetemes része Pittsburgh városában játszódik, bár hogy miért ott, az egyelőre rejtély.

A The Last of Usban a közelharcon lesz a hangsúly, a fegyverek pedig gyakran fognak rongálódni, beakadni, rákényszerítve bennünket a folytonos cserére. A játékos csak Joelt irányíthatja majd, Ellie mesterséges intelligenciájára viszont nagyon büszke a Naughty Dog, szerintük a játék legnagyobb vívmánya a lány szereplése.

Ennyit tudunk hát a játékról a látványos traileren felül. Minap pedig az is kiderült, hogy miért nem lesz új Jak & Daxter a Naughty Dogtól. A csapat szerint a játék már javában előkészületi fázisban volt, amikor rájöttek, hogy a bejelentésével csak csalódást okoznának a rajongóknak, lévén az Uncharted-trilógia után mindenki valami nagyobb durranást várna. Innen indult hát a The Last of Us. A srácok persze bizakodóak a jövőt illetően, így nem elképzelhetetlen, hogy újra visszanyúlnak a klasszikus szériához, de egyelőre ez sem nekik, sem a játékosoknak nem érdeke.