• Nem csak a Fable Legends fog megjelenni Windows 10-re az Xbox One felhozatalából
  • Más játékokra is számíthatunk
  • Ezekkel kapcsolatban pár hónap múlva tesz bejelentést a Microsoft
  • Kapcsolódó cikkünk: 10 dolog, amit a Windows 10-ről tudni kell

Tegnap este a Microsoft konferencia egyik meglepetése volt, hogy Windows 10 operációs rendszeren lesz cross-platform multiplayer mód, amit a Fable Legends példáján keresztül mutattak be. A cross-platform multiplayer persze nem új dolog, de nem is ez volt a meglepő (illetve nem csak ez), hanem az, hogy a Lionhead új játéka megjelenik Windows 10 PC-kre, eddig ugyanis úgy tudtuk, hogy a játék konzolexkluzív.

Felmerül ezek után a kérdés, hogy vajon van-e még ehhez hasonló bejelentése a Microsoftnak? Nos, a válasz az, hogy igen. A Xbox Wire oldalon megjelent hosszas bejegyzésben a cég elmondta, hogy a Fable Legends csak az első volt azon játékok sorában, amik Windows 10 platformra is megjelennek, s az elkövetkezendő hónapokban lesz is ezekkel kapcsolatban bejelentés.

Indulhat tehát a találgatás, hogy a Microsoft melyik új játékát hozza majd el PC-re. Érdemes a multiplayer programokra gondolni a cross-platform miatt, így mondjuk az új Crackdown esélyes lehet egy kooperatív zúzásra, sőt, ha igazán nagyot akarunk álmodni, elképzelhetünk egy olyat is, hogy a Halo 5 elkészül PC-re. Te mit szeretnél leginkább PC-n látni az Xbox One felhozatalából?