Dene és Simon Carter, a Big Blue Box alapítói nem tartják fairnek a még ki sem adott Fable: The Journey megítélését. Szerintük sokan úgy kritizálják a játékot, hogy nincs semmi alapjuk és okuk -- ez pedig nem jó, egy cseppet sem.

"Nem fair, hogy a játékot folyton támadják. Jól néz ki, és tény, hogy amit próbálnak, azaz ötvözni a komoly játékelemeket a Kinecttel, trükkös feladat. Nehéz egy ilyen irányítási metódust begyömöszölni a hardcore játékokba. Mégis remek munkát végeznek. Hogy miért ne lehetne hely egy kinectes mellékágnak a sorozatban, nem tudom." -- nyilatkozta a Eurogamernek a testvérpár, akik egyébként közvetlenül nem dolgoznak a játékon, mindössze ötleteket osztanak meg a tényleges fejlesztést végző Lionheaddel.

Az oroszlánfejű céget nemrégiben elhagyó Peter Molyneux egyébként hasonlóan vélekedik:

"Az általam olvasott blogpostok és vélemények alapján úgy gondolom, hogy nagy a szkepticizmus a játékot illetően. Az emberek azt hiszik, hogy körbe kell rohangálniuk a lakásban, vagy torkuk szakadtából ordítaniuk, és ezzel kínos helyzetbe hozzák magukat. Mi nem ezt akarjuk -- azt akarjuk, hogy jól érezzék magukat." --osztotta meg gondolatait a mester egy San Franciscó-i sajtókonferencián a múlt hónapban.

És ti mit gondoltok? Kijár egy esély a The Journey-nek?