Még márciusban ért minket a szomorú hír, hogy a The Witcher 3: Wild Hunt idén már nem jelenik meg. Az új premier dátuma 2015. február. A késést azzal indokolták a mai nap folyamán logót váltott (lásd lent a Witcher 3 új logójával együtt) CD Projekt RED szakijai, hogy még kell pár hónap plusz munka a produktum befejezéséhez. Úgy tűnik, nem tévedtek, legalábbis Marcin Iwinski, a stúdió társalapítója most ígéretet tett a további késlekedések elkerülésére.

Elmondása szerint nem első bálozók, akik nem tudják, mit csinálnak. Felmérték, mennyi időre van még szükségük, és annak tükrében nyilatkoztak annak idején. Tudják, mit akarnak megvalósítani, magasra tették a lécet, s most az extra idő annak átugrásához kell. „Mindig több időre van szükséged, különösen egy nagy játéknál. Sosem tudsz tökéletesen tervezni, és ahogy közeledik a megjelenési dátum, annál jobban érzed, hogy elkélne még két-három hónap extra idő” -- mondta.

cd-projekt-red-new-logo.jpg

Felmerült a kérdés, hogy a halasztás hátterében valójában nem a Dragon Age: Inquisition október 7-i megjelenése állt-e, hiszen így a két konkurens játék közel ugyanakkor került volna a boltok polcaira. Iwinski erre határozott nemmel válaszolt. Igaz, hozzátette, hogy ha tartják az ütemtervet, akkor sem jelent volna meg a Witcher 3 a konkurenciával egyazon hónapban, inkább elhalasztották volna novemberre a premiert, mert „olyan kevés RPG van, hogy nagy hülyeség lenne ugyanakkor piacra dobni.”

the-witcher-3-wild-hunt-new-logo.jpg