A God of War játékok mindig is híresek voltak a sok vérről és erőszakról, de úgy látszik, valakiknek nem tetszett a széria extrém volta, mert a Sony Santa Monica új nyilatkozatában nagyon óvatosan fogalmazott az erőszakos megnyilvánulások kapcsán.

"A csapat lefektetett egy sor szabályt, melyek tisztán behatárolják az animátoroknak, hogy miként kell kidolgozni Kratos mozdulatait. Mindig előre mozdul, arcirányba halad. Az a célja, hogy olyan gyorsan tépje szét ellenségeit, amennyire csak tudja. De nem véresszájú, ebben nincs semmi élvezet. Ő maga sem élvezi, amit csinál. Van pár dolog továbbá, amiből visszább vettünk. Az egyike ezeknek a nőkkel szembeni erőszak -- ezt immár egy kicsit óvatosabban kezeli a csapat." -- nyilatkozta David Hewitt játéktervező az IGN-nek.

A team egyébként a God of War sorozat előzményén dolgozik, melynek címe Ascension, és mely 2013 tavaszán fog megjelenni, kizárólag PS3-ra. Bízzunk benne, hogy a fenti, bűnbánó Kratos nem ront a karakter jellemén, mert valljuk be, Kratos maga igenis élvezte a bosszút és a sok kibelezett kentaurt.