Sokáig nem volt világos, kik készítik majd a Metal Gear Solid-mozit, illetve az sem, hogy Kodzsima Hideo milyen szinten kapcsolódik be a projektbe, azonban a legfrissebb fejlemény az, hogy valószínűleg az egész filmből nem lesz semmi. Az eseményről Mike De Luca producer beszélt a Collidernek, amikor arról a kérdésről faggatták, mi a helyzet a filmmel.

"Nem hiszem, hogy bármi történne vele a jövőben, mert »bizonyos felek« részéről nem látni a hajlandóságot, hogy elkészüljön a film. Egyébként az a probléma az adaptációkkal, hogy még a sikeres is egy film, ez akkor sem jelenti biztosan a játékkiadónak, hogy több játékot adnak el, mert teljesen külön műfajokról beszélünk. Bár a játékok népszerűsége segíti a filmadaptációét, nem vagyok benne biztos, hogy ez fordítva is igaz."

De Luca még azt is hozzátette, hogy a Konami nagyon szigorúan megkötötte a filmkészítők kezét sokféle kérdésben, ezért lehetetlennek tűnt, hogy jó film készüljön az MGS-ből. Ki tudja, talán kötelezték őket arra, hogy a filmben is felkiáltójelek legyenek a katonák feje felett, amikor felfedezik Snake ügyködését...