A Gran Turismo 5 végre kapható, "öröm és bódottá" mindenütt, az emberek egymás nyakába borulnak, a PS3-fanboyok pedig büszkébbek, mint eddig valaha. Ez lenne a földi paradicsom? Nos, meglehet, főleg, hogy Jamaucsi Kazunori, a GT-játékok atyja többször is leszögezte, hogy csapatuk, a Polyphony Digital dolgozik a Gran Turismo 6-on is. Egyedül az sajnálatos, hogy a játék nem biztos, hogy belefér ebbe a konzolgenerációba.

"10 évvel ezelőtt sokkal könnyebb volt megjósolni, mi várható a játékpiacon 2-3 évvel később, mint manapság. Most erről senki sem tud érdemben nyilatkozni, mindössze találgatások vannak." -- nyilatkozta Kaz a Eurogamernek. Mikor pedig a riporter rákérdezett, hogy a GT6 kicsúszhat-e a következő konzolgenerációig, a mester csak nevetett és horkantott, vagyis bár rá nem mert bólintani, több mint valószínű, hogy igen a válasz.

Elárulta továbbá, hogy a GT5 többjátékos módja folyamatosan frissítve lesz, s hogy a játék "még koránt sincsen kész" (jaj, megint kezdi). Azaz minek még a GT6-ról beszélgetni, mikor is az ötödik rész is csak épp, hogy megjelent?

A legérdekesebb azonban nem is Jamaucsi elterelő reakciója, hanem a 2-3 éves példa. Eddig tartana szerinte egy új GT összeszerelése a mostani epizód tapasztalatai alapján? Mi nem vennénk rá mérget, sőt, elég valószínű, hogy a GT6-tal már csak PS4-en fogunk játszani.