Isten látja lelkem, sosem gondoltam volna, hogy ér még meglepetés a nemrég reneszánszba kezdett szimulátorláz eddigi ökörségei után (mint amilyen ugye a zseniális Goat Simulator, vagy épp a kissé monoton, viszont meglehetősen hiteles Tree Simulator 2013), de a sors útja kifürkészhetetlenek, így még ma is ért egy kisebb szívroham, amikor megláttam, hogy Steam Greenlightra került a Rock Simulator 2014.

Akik értenek angolul, vagy csak voltak olyan jók, hogy elolvassák a cikk címét, már tudják, miről van szó: egy kő mindennapjait élhetjük át ebben a hihetetlenül életszerű videojátékban.

Bár az eddigi képek alapján azt gondolhatnánk, hogy semmi mást nem tud a program, mintsem egy kavicsot mutatni, a fejlesztők a Tree Simulatornál azért jobban megerőltették magukat, és minijátékokkal is előálltak -- az egyikben például egy lavinában vehetünk rész a többi lefelé gördülő szikla társaságában. Multiplayer viszont nem várható egyelőre.

A Rock Simulator 2014 jelenleg nem több vicces koncepciónál, mivel azonban a Steam Greenlight hóbortos közössége meglepően pozitívan reagált a dologra, ezért valószínű, hogy egy nap tényleg meg fog jelenni. És fizetős lesz. Bizony.

rock-simulator-2014-screenshot.jpg