A 2016-ban megjelenő Wacraft-filmről egyelőre nem tudunk sok hivatalos infót, amit meg igen, azt mind elllőtték a tavalyi BlizzConon. A filmet tető alá hozú stúdió, a Legendary Pictures vezérigazgatója szerint azonban nem várható el senkitől, hogy csak egy, a játék tízmilliós rajongótáborához szóló alkotás legyen a Warcraft, elvégre egy magas költségvetésű blockbusternek mindenkit vonzania kell a mozikba.

"Egy örökkévalóságnak tűnt, mire végre beindult a projekt, mert egész egyszerűen nem tudtuk összehozni eddig. Időbe telt. Úgy gondolom, hogy az egyik leggyakrabban elkövetett hiba az, hogy megkérdezzük, hányan is játsszák a játékot. Hű, sokan, csináljuk! Pedig a játékosok még nincsenek elegen ahhoz, hogy egy ekkora film sikeres legyen. Ráadásul mivel a videojátékokból készült filmadaptáció egy totálisan eltérő média, nagyon nehéz az egész feladat. Ami izgatott bennünket a Warcrafttal kapcsolatban, az a száznál is több róla szóló regény. Egy olyan világgal és mitológiával találtuk magunkat szembe, hogy teljesen beindultunk tőle. Mert ha csak a játékra összpontosítottunk volna, akkor nem lennénk ott, ahol most tartunk. Végre volt a kezünkben egy akkora léptékű sztori, aminek láttán csak kapkodtuk a fejünket. Igaz, abban a szemléletben sem hiszek, hogy mindent, amit szeretnek a játékban, el kell tüntetni. Azt gondolom, a legjobb akkor lesz az eredmény, ha fogunk valamit, amit az emberek szeretnek, és megmutatjuk annak egy alternatív változatát. Mi pont ezen dolgozunk." -- fogalmazott Thomas Tull egy friss interjúban.

A Warcarft-filmet eredetileg 2015 végén küldte volna mozikba a Legendary, de a premiert végül 2016 tavaszára halasztották. Ben Foster, Travis Fimmel, Paula Patton, Toby Kebbell és Rob Kazinsky játsszák a fontosabb szerepeket, a film pedig az emberek és orkok ellenségeskedésének gyökereit tárja fel.