Az Activision április 23-án tart egy nagyszabású médiaeseményt, aminek keretében bemutatják a 2014-es Skylanders-játékot. A programról egyelőre igen keveset tudni, és a sajtótájékoztató dátuma is csak azért került nyilvánosságra, mert a Polygon egyik szerkesztője kapott egy személyre szóló meghívót.

A Skylanders-sorozatban elsősorban gyermekeknek készült játékok találhatók, amik egy igen sajátos platformjáték-kategóriába tartoznak, melyet az Activision csak toys-to-life néven emleget. Ezek olyan videojátékok, aminek szereplői valódi játékfigurák digitális beolvasása után válnak játszhatóvá. A nagy ötlet, hogy az alapjátékhoz csak három figura tartozik, a többit külön-külön vehetjük meg, egy rakás pénzt beleölve a Skylanderekbe.

A dolog bevált, annyira, hogy az Activision ma már két dologból tartja fenn gigantikus cégbirodalmát: a Call of Dutyból és a Skylanderekből, melyek sikerét a konkurens Disney is megirigyelte, így született meg a nagyon hasonló koncepciójú Disney Infinity. A Skylanderek sikerének azonban csak egy részét jelenti a gyerekek szülőnyaggatása; sokkal fontosabb, hogy maguk a termékek jók, sőt még felnőttek is élvezhetik őket; jó példa erre kedvenc főszerkesztőnk, Bate, aki a DayZ-mánia előtt száz órákat tolt bele a Skylanders-játékokba.

A Polygon munkatársának küldött meghívóról egyébként videó is készült, érdemes megnézni, milyen színvonalas holmit dob össze az Activision, ha nagy dolgot készül bejelenteni!