Talán sokszor feltűnt már nektek is, hogy kedvenc videojáték-karaktereink vajon hogyan képesek olyan páncélokban ugrabugrálni, amelyeket látunk rajtuk. Hogyan harcolnak 60 kilónyi acél alatt? Miért nem vágják le saját kezüket? Vajon melyik idióta találta ki, hogy smaragdokból, aranyból, vagy kőből épít páncélt? A Gamesradar munkatársai nem voltak restek, és összeszedtek pár nevetségesen festő videojátékos páncélt, melyeket megmutattak egy valódi páncélkovácsnak, aki aztán értékelte azokat. Íme egy a sok közül, a hozzá tartozó elemzéssel együtt!

Hellgate London Templar
A Hellgate London templomosa

A páncél ezt sugallja: Te vagy a tökéletes modern harcos, aki büszkén kombinálja a régimódi lemezpáncélzatot a high-tech neonlámpákkal. Azzal a sok kereszttel a páncélon biztosra veheted, hogy az emberek tudni fogják, hogy mindent elintézel szent haragoddal. Legyen szó akár démonok  posztapokaliptikus utcákon történő kardélre hányásáról, vagy egy nagy buliról egy drogoktól túlfűtött rave-partin. Ráadásnak még egy kockahas is jár hozzá ajándékba. Ezek után sosem derül ki, milyen puhus pocak lapul alatta.

Használhatjuk harcban? Persze, sok sikert hozzá. A darabokban összerakható lemezpáncél simán megoldható, állítja a fegyverkovács. Viszont van egy hatalmas hátránya, legalábbis ha karddal harcolunk. Azok a kiálló lemezek a vállvérten elég zavaróak lehetnek, ha magasba emeled a kezed. Ha nem vigyázol, és felülről mérsz csapást az ellenfeledre, könnyen szendvicsbe foghatod a koponyád. Az eredmény minimum egy eszméletvesztés és egy örök életű megszégyenülés a helyi kocsmában.

Jónéhány érdekes páncélt láttunk már mi is, ezért jókat derültünk a cikken. A további képekért és hozzájuk fűzött értekelésekért kattintsatok ide.