Mint tudjuk, az igazán elszánt kalózoknak semmi sem akadály, így a legújabb frissítés ellenére is képesek voltak megtalálni a kiskaput az internetes játékhoz, jelen esetben a Majora’s Mask 3D bizonyos verzióival játszottak illegálisan.

Bizonyos országok felhasználóinak a 002-0102 hibakód jelenik meg, amely normál esetben a világhálóra való csatlakozás problémájára vezethető vissza, most viszont szinte biztosan a kitiltást jelenti számukra. Ettől függetlenül használható az eShop, tudnak játékokat vásárolni és elérik a frissítéseket is. Ami viszont nem fog működni, az a játékok online módja, a barátlista elérése és az internetet igénylő alkalmazások, mint péládul a Pokemon Bank, YouTube és Netflix. A Nintendo jelenleg nem adott több információt az esetről, valamint az sem teljesen világos, hogy milyen módon szűrik ki a kalózpéldányokat használó „kedves játékosokat”.

A Nintendo Enthusiast teljes mértékben elítéli  a 3DS készülékeken való kalózkodást, és ezzel a lépéssel is arra akarják sarkallni a játékosokat, hogy a jövőben ne is próbáljanak meg kísérletet tenni erre.

Nintendo