Ma van a nagy nap, este ugyanis kiderül, hogy mit hoz a jövő a PlayStation-brand számára. A Sony minden valószínűség szerint a következő generációs asztali konzolját fogja bemutatni, amiről hétfőn már írtunk egy majdnem minden részletre kiterjedő pletykaösszesítést -- de csak majdnem volt teljes, azóta ugyanis jött pár új információ.

A Kotaku állítólag megbízható forrásai szerint a PlayStation 4 -- a korábbi pletykáknak megfelelően -- valóban idén a boltokba kerül, mégpedig nem sokkal az ünnepi szezon előtt, novemberben. Állítólag első körben két kiszerelés lesz, s ezek ára 430, illetve 530 dollár lesz, de az árcédulákat ma még nem fogják bejelenteni, csak valamikor később, várhatóan az E3-on. A hét elején egyébként volt olyan pletyka is, miszerint nagyjából 300 fontba (~460 dollár) fog kerülni a konzol.

A másik érdekes információ, hogy az új PlayStation online lehetőségeinek nagy részéért már fizetni kell. Az új rendszert PlayStation Worldnek hívják, s noha azt a füles nem árulta el, pontosan milyen szolgáltatásokért kell majd fizetni a havidíjat, szinte biztos, hogy a multiplayer ezek közé tartozik. Ehhez kapcsolódóan érdemes megemlíteni azt is, hogy a Gaikai a napokban lefoglalt pár PlayStationnel kapcsolatos doménnevet, ami táptalajt ad annak az elképzelésnek, miszerint a konzol streamelni is tud majd játékokat, talán pont így oldva meg a visszafele kompatibilitás problémáját.

Novemberben jön a PS4 és fizetős lesz a PSN?

Végezetül érkezett egy újabb kép az új kontrollerről, amelyről kiderült, hogy nem az egyetlen módja a konzol irányításának. Ha minden igaz, a konzolhoz mellékelnek egy PlayStation Eye kamerát, amivel chatelhetünk, automatikusan bejelentkezhetünk, s megnézhetjük, hogy a barátaink éppen mivel játszanak, illetve a konzolt a Vita mellett bizonyos okoskészülékekkel is irányíthatjuk.

Az Evolution of PlayStation negyedik része, benne a játékokkal.