Július 11-én, délelőtt tíz órától este kilencig vár titeket a nyári MondoCon, amely az Imai teaház közreműködésében a japán fesztiválok hangulatát hozza el. A helyszín a Hungexpo füves területe, ahol rengeteg szabadtéri programban lehet részetek, míg a sátrakban tradicionális japán illetve ázsiai tevékenységek szórakoztatnak -- természetesen a fantasy, a sci-fi, a steampunk, a goth műfajok kedvelői, valamint a videojáték rajongók sem fognak unatkozni.

A programok terén többek között lesz látványos cosplay verseny, ami egyúttal Európa legrangosabb jelmezversenyének, az EuroCosplay-nek a regionális selejtezője is. Továbbá kerekasztal-beszélgetések és workshopok várnak, fellép a Home Made Asia és oktatást tartanak a népszerű Taiko Hungary Japándob Egyesület tagjai, valamint Magyarország legnépszerűbb League of Legends bajnokságának a döntője is a nyári MondoConon lesz. Mindezen kívül videojáték versenyek (Mortal Kombat, Naruto, Hearthstone, Heroes of the Storm, stb.) bemutatók, vetélkedők, kvízjáték, szabad konzolozás, gó és DDR is lesz.

A rendezvényen számos kiadó, képregénybolt, geek üzlet kínálatából válogathattok, illetve tehetséges hazai alkotók kézműves termékei is megvásárolhatók lesznek. A legkülönfélébb hazai klubok is képviseltetik magukat (Star Wars, Aliens, Gyűrűk Ura, Trónok Harca, stb.), valamint több budapesti japán, távol-keleti étterem is kitelepül a rendezvényre.

További részletek a hivatalos oldalon.