2011-ben Barack Obama amerikai elnök egy különleges ajándékot kapott Donald Tusk lengyelországi miniszterelnöktől: a The Witcher 2: Assassins of Kings Collector's Edition kiadását! Hogy miért? Nos, szimplán azon okból kifolyólag, hogy Tusk és a közvélemény szerint a Witcher 2 volt a legjobb kulturális termék, amit az utóbbi években kitermelt a derék lengyelek.

Sokakban felmerült, hogy Obama azóta játszott-e a játékkal, de sajnos úgy néz ki, hogy nem. Legfrissebb lengyelországi látogatása során az elnök méltatta a programot, mint a lengyel gazdasági befolyás erősödésének kiváló példáját. Legalábbis úgy hallotta, hogy ez a játék nagy dolog

"Bevallom, nem vagyok valami jó a videojátékokban, de úgy hallottam, hogy [a Witcher 2] kiváló példája Lengyelország modern világgazdaságban betöltött helyének, és tiszteletadás a lengyel nép munkához mutatott hozzáállásának, illetve a lengyel vezetők, mint Donalt Tusk miniszterelnök úr, szakszerű pártfogásának." -- fogalmazott Obama.

Persze azért nem igazán meglepő, hogy az Egyesült Államok első embere nem ugrik fejest egy kifejezetten nehéznek mondható, 60 órás szerepjátékba. Ráadásul a lengyelek csak a folytatást adták oda neki, az első rész kimaradt, mi több, az alapkiadás számtalan hibától szenved, szóval igazán küldhetnének Obamának egy példányt a felújított verzióból.

Barack Obama
"Játsszátok a Witcher 2-t, mert állatkirályul odaver!" -- nem Barack Obama