A Hello Games ellen már nyomoz a reklámhatóság, mert megtévesztik a vásárlókat, közben a játékosok a No Man’s Sky pótlására találtak egy programot az Osiris: New Dawn képében, ami épp a mai nap lépett át a Steam Earley Acces programjába, és meglehetősen jó értékelésekkel bír: a 158 értékelés 80%-a pozitív a kétfős Fenix Fire játékával kapcsolatban.

De miről is van szó? Nos, a történet szerint az emberiség 2046-ban már képes a fénysebességet megközelíteni, így elindult a csillagközi kolonizálás. Két frakció ténykedik ezen a téren: az ENSZ és a kalózokra hajazó Outlanders, azaz a kívülállók csapata. Mindenki célja elérni a Gliese 581-rendszerbe, ahol új kolóniát alkothatunk. Mi a második hullámmal indulunk, de űrhajónk meghibásodik és lezuhan. Túlélőként a feladatunk lakhatóvá tenni kényszerűségből választott új otthonunkat. Ehhez bázist kell építenünk, azt felfejlesztenünk és kibővítenünk, végül megépíthetjük saját hajónkat, amivel megindulhat a távolabbi bolygók felfedezése – de csak egy naprendszeré, a Fenix Fire nem akar egy egész galaxist a kezünkbe adni.

Persze a bolygó nem lakatlan, idegen állatok és intelligens lények is lakják, akik taktikázva próbálnak meg levadászni minket – a készítők a Jurassic Parkban látott Velociraptorokhoz hasonlították őket, amik közül egy támadott, a többi bekerítette a prédát. Emellett a többi játékos, azaz az ellenoldal támadásaitól is meg kell védenünk magunkat.

Bezony, a játék erősen az MMO irányába megy el, bár a készítők szavaiból az jön le, hogy egyedül is játszható belső vagy külső nézetből, meglehetősen szép környezetben. Az Osiris: New Dawn első körben PC-re jelenik meg, de később PS4-re és Xbox One-ra is el akarják hozni a fejlesztők.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!