Az Outcast Reboot HD voltaképpen egyetlen ok miatt kötött ki a Kickstarteren: a Fresh3D Inc szeretett volna száz százalékos fejlesztési és financiális kontrollt fenntartani. Ugyan sportautót így nem fognak venni a bevételből, de legalább a következő játékukba invesztálhatják majd a nyereséget, és nem kell továbbadniuk semmilyen kiadó öltönyös figurájának. Ezzel mindenki csak nyer: a fejlesztők is és a játékosközösség is.

Arról is szó esett, hogy egyelőre távolságtartóan figyelik a PS4 és az Xbox One közötti versenyt, amelyben jelenleg a Microsoft konzolja áll rosszabbul, de ez bármikor megváltozhat. Mindazonáltal, ha sikerül elérniük az 1,35 milliós célt, ők kiadják mindkét konzolra az Outcast Reboot HD-t.

Hogy ne csak képek és szóbeli összefoglalók alapján döntsük el, hogy adakozunk-e a program megvalósítása érdekében, a Fresh3D Inc közzétett egy majdnem hat perces videót. Ebben Shamazaart tekinthetjük meg, természetesen már az új grafikával (korábban képet is láthattunk átváltozásáról), de még erősen prototípus állapotban.