• A Twitch csatornákon egy spambot garázdálkodik, ami nyereményjátékra hív
  • Az egész természetesen átverés
  • Aki bedől a dolognak, annak veszélybe kerül a Steam fiókja
  • A kártékony program eladja minden értékes és kevésbé értékes tárgyunkat

Általános szabály, hogy gyanús linkekre nem kattintunk, s aki így tesz, az csak magára vethet. Mégis érdemes szólni, hogy a Twitchen egy spambot (na jó, biztos nem csak egy) garázdálkodik, ami elég csúnya dolgokat tud művelni a Steam fiókunkkal, ha nem vagyunk kellőképpen elővigyázatosak.

Az F-Secure jelezte, hogy a program Twitch csatornákon, a chatmezőben invitál Counter-Strike: Global Offensive nyereményjátékra és egyebekre, s csak annyit kér, hogy regisztráljunk nevünkkel és e-mail címünkkel, illetve engedélyt kér arra, hogy a nevünket publikusan kihirdesse, ha nyertünk -- természetesen semmilyen nyereményjáték nincs. Az adatok megadása után egy futtatható állomány kerül a gépünkre, ami beférkőzik a Steam fiókunkba, ahol új barátokat fogad el, csereberébe kezd, áron alul eladja a tárgyinkat (12%-os kedvezménnyel, de van egy másik variáns, ami 35%-kal operál), új tárgyakat vesz (ha van pénz a Steam Walleten), valamint képeket is szabadon csinál. Mindez a saját számítógépünkön történik, ezzel kerülve meg a Steam biztonsági intézkedéseit.

Az F-Secure szerint a közönséges tárgyakat azért adja el áron alul, hogy így megfelelő mennyiségű pénzt gyűjtsön össze ahhoz, hogy a program írója által kinézett fegyvert vagy akármit meg tudja venni, s aztán ezt átadja egy olyan profilnak, ami az ő kezében van.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!