Úgy tűnik a hétvégén volt valami a levegőben, ami néhány vallási elöljárónál beindította a vezérhangyát. Vasárnap számoltunk be arról, hogy egy török imám szerint a Pokémon Go kiterjesztett valóságában a mecseteknek helye nincs, a szent helyeket csak áhítat vezérelte hívőknek kéne látogatniuk, nem pedig holmi láthatatlan lényekre vadászóknak. Az Overwatch Symmetrájának Devi megjelenésével pedig Rajan Zednek akadt gondja.

A vallási vezető véleménye szerint a hinduizmus egyik legfontosabb istennőjét játékosként irányítani nem csak, hogy visszatetsző, de ábrázolása is pontatlan, és ráadásul nem is úgy mozog, ahogy az a szent iratokból kiolvasható. Ezen okoktól vezérelve fordult a Blizzardhoz, hogy távolítsák el a játékból a skint.

overwatch-symmetra-devi.jpg

Mellesleg nem ez az első alkalom, hogy Rajan Zed videojátékot vesz célba, korábban a Hi-Rez MOBA-ja, a Smite hindu istenségek által inspirált szereplői verték le a biztosítékot nála. A stúdió azonban nem vette figyelembe kéréseit, a játékban továbbra is hét, hindu hitvilágból merítő hős található. Hogy a Blizzard lép-e valamit, az már más kérdés, rajongói nyomásra már változtattak karakteren, de ez korántsem jelenti azt, hogy eleget tesznek ennek a kérésnek is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!